Titel

De ervaringen van de vader van Emine Fougner

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 3 July, 2009)

Samenvatting

De bijna-doodervaring van een Canadese moslim van Turkse afkomst.


Tekst

 
De ervaringen van de vader van Emine Fougner

door Titus Rivas

Emine Fougner is een vertaler en computerdeskundige van Turkse afkomst uit Arizona. We hadden eind 2006 e-mail contact over haar eigen paranormale ervaringen rond mogelijke vorige levens. Zo belandde ik uiteindelijk op haar mailing list en vernam ik in maart 2007 het een en ander over de gezondheidstoestand van haar 58-jarige vader uit Hamilton (Canada). Hij bevond zich in een Canadees ziekenhuis voor diverse ingrijpende operaties en onderzoeken. De artsen vertelden Emine dat een gemiddelde burger van Canada zich niet zo goed hersteld zou hebben. Zij schrijft dit zelf toe aan de gezonde voeding van haar vader maar ook aan zijn religiositeit. Hij bidt voortdurend om de kracht van God en vraagt zijn vrienden, familieleden en zelfs volslagen onbekenden om hetzelfde voor hem te doen. Dit gold ook toen hij begin 2007 een zware operatie moest ondergaan waar hij misschien niet doorheen zou komen. Het ging om een ingewikkelde vorm van vasculaire chirurgie in verband met een fistel ten gevolge van een kogelwond uit de jaren '70. Na afloop vroeg Emine's vader om iedereen te bedanken die voor hem gebeden had. Hij vertelde haar ook wat hij tijdens zijn operatie had beleefd.

Een bijna-doodervaring
Emine benadrukt dat haar vader niet op de hoogte was van de verschillende handelingen die artsen en verpleegkundigen tijdens de operatie zouden verrichten. Men had namelijk besloten om hem niet al te veel details te vertellen om te voorkomen dat hij onnodig van streek zou raken. Emine Fougner schrijft haar hele mailing list:
"Maar na de operatie (om precies te zijn twee dagen erna, omdat hij een flinke verdoving had gekregen) beschreef hij één voor één alle handelingen die werden verricht tijdens de operatie, zoals iemand die ze waarneemt dat zou doen. Maar hoe was dat nu mogelijk? Hij was volledig verdoofd en zat aan beide kanten vast aan machines. We weten dat hij een uittreding beleefde. Hij zei dat hij wist dat hij op een gegeven moment stierf. Hij voelde hoe zijn onderkaak koud werd en de rest van zijn lichaam kon hij niet voelen, hij kon slechts zijn kin zien waar volgens hem een rilling doorheen ging. Hij vertelde ons ook dat er een groep mensen te zien was die eruit zagen alsof ze soldaten waren die hem kwamen halen. Hij kon hen horen en een van hen zei tegen de rest: 'We nemen hem niet mee', en daarmee werden zijn lichaam en zijn ziel weer verenigd."

In een persoonlijke mail aan mij voegt Emine nog toe:
"Mijn vader zou nooit in zulke dingen geloven als hij ze niet persoonlijk had meegemaakt. Na de operatie was hij veranderd."

Het is opgenomen in de bundel Van en naar het Licht, van Titus Rivas en Anny Dirven.

Gepubliceerd in Terugkeer 18(4), winter 2007, blz. 13

Contact: titusrivas@hotmail.com