Titel

Bespreking Eres Luz van Niña Pastori

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 12 August, 2010)

Samenvatting

Beknopte bespreking door Titus Rivas van de CD Eres Luz van Niña Pastori.


Tekst

Bespreking van de CD Eres Luz van Niña Pastori

Volgens mij is Niña Pastori (María Rosa García García) een van de betere artiesten op het gebied van de flamenco-pop. Dit is een album uit 1999. Ironisch genoeg vind ik de titelsong (een rumba) niet geweldig en dat geldt wel voor meer nummers op deze CD, zoals de tanguillo Cartita de amor. Sommige liedjes zijn qua opbouw gewoon niet zo mooi of langdradig en daar verandert de zangeres met al haar kunde niet zoveel aan.
Toch zitten er ook goede nummers tussen, zoals een moderne versie van de stijl Soleares por Bulerías getiteld Vivo un sueño. De fandango De caramelo komt op bij een beetje kitscherig over door de vreemde afwisseling tussen een oorspronkelijke fandango en een moderne versie, waarbij Niña Pastori ook nog eens merkwaardig tekort schiet in de uitvoering van de aloude versie.
De bulerias Qué pena (van Alejandro Sanz) hangt er een beetje tussen in: mooie passages, maar te weinig eenheid. Gitano canastero is een andere bulerias die qua consistentie meer in de richting komt van de klassieke flamenco en alleen al daardoor meer overtuigt. Het laatste lied Genios is muzikaal gewaagd: het kon mij vroeger niet boeien, maar inmiddels vind ik het niet slecht.

Titus Rivas

Deze bespreking werd eerder geplaatst op een verdwenen forum van de verdwenen website flamenco.nl

Eres Luz van Niña Pastori
RCA Intl, 1999.Contact: titusrivas@hotmail.com