Titel

Twee boeken van Sylvia Lucia

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 9 May, 2011)

Samenvatting

Beknopte bespreking door Titus Rivas van twee boeken van Sylvia Lucia, Verlangen naar mijn tweelingziel en Het spookhotel van Jonkheer Jammie.


Tekst


Boekbespreking

Sylvia Lucia. Verlangen naar mijn tweelingziel en Het spookhotel van Jonkheer Jammie. Leeuwarden, Elikser, 2008 en 2009. ISBN 978-908954034-0 en ISBN 978-908954137-6.

De auteur Sylvia Lucia schrijft over het algemeen autobiografische boeken over haar eigen buitengewone ervaringen met bijvoorbeeld uittredingen, geestverschijningen, preƫxistentieherinneringen en herinneringen aan vorige levens. Wat haar in dit opzicht uniek maakt is dat ze actief meewerkt aan mogelijke externe verificatie van haar ervaringen. Dit heeft al eens geleid tot een artikel in Terugkeer over een buitenlichamelijke tocht waarbij zij correcte waarnemingen deed van de persoonlijke omgeving van een vriendin in het Friese Oosterlittens. Deze ervaringen komen ook voor in Verlangen naar mijn tweelingziel. Het interesssante boek behandelt in het algemeen haar uittredingen in de 'sferen' en liefdevolle ontmoetingen met haar spirituele wederhelft, de gesneuvelde zoon Raymond van de bekende Britse parapsycholoog Sir Oliver Lodge. Sylvia Lucia kreeg onder meer specifieke gegevens over zijn dood in Belgiƫ tijdens de Eerste Wereldoorlog door, die zij nog nader wil laten toetsen.

Het spookhotel van Jonkheer Jammie is een spannend kinderboek. Het beschrijft de vriendschap van een neef en een nicht met een spook tijdens hun vakantie in het hotel van hun opa. Deze Jonkheer Jammie kan alleen gezien worden door kinderen met genoeg fantasie en door volwassenen die kind gebleven zijn. Hij blijkt in een eigen subjectieve realiteit te leven waarin alles nog zoveel mogelijk is als tijdens zijn aardse leven van eeuwen geleden. Hij wordt bezocht door andere overledenen die hem een prachtige geestelijke wereld laten zien, maar wil vooralsnog toch in het hotel blijven. Samen met de kinderen lost hij uiteindelijk een inbraak op. Sylvia Lucia heeft in dit boek thema's verwerkt die we kennen van BDE's, zoals het vermogen direct ergens heen te gaan door er alleen maar aan te denken.

Titus Rivas

Deze boekbespreking verscheen in Terugkeer, 21(4), winter 2010, blz. 25.

Contact: titusrivas@hotmail.com